Jag och min bagge

2013-09-30
19:32:56

Bus
Fonells bärrandsröta eskalerar på höger fram och vänster fram, höger bak som var värst förut verkar ha slutat eskalera. Nu väntar vi på hovslagare och en ny verkning. 
 
Annars är han vid gott mod, busig och mysig. Som ponnysar ska vara! Häromdagen var gan extra busig när jag släppte ut honom i hagen efter fotbad och borstning.
 
Buuuus

Ska prova tömköra något mer den här veckan, men det hänger ju på att jag har sällskap med mig eftersom han inte vet riktigt vad det handlar om.
 
Förhoppningsvis kommer det snart fler hyresgäster i stallet, det ekar lite tomt med tre tomma boxar. Men R och hennes fullblod är himla trevliga och det känns riktigt bra i stallet. Ordning och reda!
 
Nu - Bildbomb på min favorit!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2013-09-26
10:06:09

Första dagarna i Umeå
Fonell verkar ha funnit sig väl tillrätta i det västerbottniska länet. Han går ute stor del av dygnet, men sover inne i box på nätterna. Sica, hans fullblodiga sällskap, är en trevlig bekantskap som han nog har utvecklat lite varma känslor för.
 
Vårt stall

Förhoppningsvis flyttar det snart in fler hästar i stallet, som har plats för fem stycken totalt. Kanske någon liten valack som kan göra Fonell sällskap i hagen medan han ännu är hingst?
Jani, det här med hingstfrågan. Det ska ju lösas genom att göra honom till valack. Men hur och när det är frågan! Stående hemma i stallet? Sövd på klinik? Nu eller framåt våren? Jag ska sova på saken över helgen och fatta ett beslut, Fonell vill då helst ha kvar sina kulor sa han. 
 
Fonelltratt i hagen med sin hölåda
 
Han gillar ju mat min lilla ponny, på gott och ont
 
Eftersom det saknas naturligt skydd i hagen (träd/buskar) så har jag jagat efter ett passande regntäcke åt honom. Dagar med ihållande regn/blötsnö och kallblåst kan till och med göra ett gotlandsruss lite fruset! Jag har två regntäcken, men båda två är lite för stora. Det är mest problem att bukgjordarna är för långa, han kommer ju typ fastna i dem om han brallar i hagen! Jag måste ta och justera till det där på något vis.
 
Igår var vi ute på vår första tömkörning! Johan följde med och ledde hästen medan jag höll i tömmarna. Vi "körde" bara på rakt spår och övade oss i start och stopp. Han var lite brydd i början men mestadels gick det bra. Jag är ju förstås ingen expert på det här med tömkörning, men jag tror det kan bli ordning på det här företaget förr eller senare i vilket fall. :)
 
Fonell och husse på väg in i stallet
 
Husse i grimskaftet och Fonell på väg rakt fram - great success!

På återseende!
 

2013-09-22
21:30:18

Ponnyflytt
Efter ett stort äventyr med hästsläpet i fredags på väg ner till Jämtland (bortregnade vägar, två timmar och tio mils omväg bland annat) så har nu har ponnyn flyttat till Umeå!
 
Ett rörande farväl av beteskompisarna
 
Lastad i Ponnyexpressen
 
Framme i Umeå och vid Stall Solsken efter 6,5 timmars resa
 
Ahhrg, MAAAT!
 
Mysponny i kvällssolen
 
Fullblodsdamen Sica var hälsade med måttligt intresse på den lille pojkvaskern

Nu håller vi alla tummar för att han inte kommer på ett sätt att brotta sig ut ur hagen och att han kommer trivas i stallet! Och med ett steg i taget så ska hans inkörning nu så smått ta vid. Heja heja!
 
 
 
 
 
 
 

2013-09-20
13:19:14

Lite av varje
När man inte är världens snabbaste på att uppdatera får man ta ett inlägg med lite av varje. Sist jag skrev hade vi precis börjat behandla ponnyns bärrandsröta. Han har fått dagliga fotbad av betesmatten Marie och förhoppningsvis blir han allt bättre i fötterna! 
 
Den 25 augusti såg min ponny ut så här:
 
Fonell 25 augusti
 
Han var då 119 cm hög (därav har jag en tumstock på huvudet) och verkade ganska nöjd med livet. 
 
Sedan dess har jag mestadels pluggat och jagat, ponnyn har antagit nya försök att rymma ur hagen och har därför fått stå uppstallad på nätterna så att Marie får sig några timmars sömn emellanåt.
Jag har nog också världens tröttaste ponny!
 
GÄÄSP
 
GÄSP igen
 
Finellen med utspökad antirymmargrimma i hagen
 
En kille med stil 

Idag reser jag och Johan söderut med hästsläpet och på söndag landar vi den söta ponnyn i Umeåland. Har fått tag i ett mysigt och funkttionellt stall som tas omhand av en trevlig tjej som studerar på SLU. Jag ser fram emot att börja jobba med ponnyn igen - tömkörning och påbörjad inkörning står på tur under vintern!
 
 

2013-09-01
15:57:03

Rötan!
I tisdags begav vi oss i väg på turne, det var jag, Marie och fyrfotingarna Turbo och Fonell som åkte till Frösö hästgård för lite hovvård och ryggbehandling för Turbo. Jag grabbade tillfället för lite lastningsträning och för att få hovarna på Fonell verkade.
 
Turbo och Fonell i Ponnyexpressen

Väl framme togs vi emot av equiterapeuten som behandlade Turbos låsningar i ryggen och sen fick vi vänta i ungefär en evighet innan hovslagaren hade tid. Fonell har lite bärrandsröta som verkades ur och sprutades rent, och sen fick Turbo skor. Sen reste vi hem med de båda trötta hästarna igen.
 
Turbo får ET av Monica
 
Fonell och Othello myser i hagen
 
Othello och Turbo pysslar om varandra lite
 

Nu är jag i Umeå igen, och min ponny får fotbad och fortsatt bete hos Marie i några veckor till. Sen ska lille ponyn flytta upp till mig här i Umeå. Har hittat ett stall som verkar trevligt och bra ute i Anumark, där ska han få bo i vinter!