Jag och min bagge

2014-01-27
15:43:00

Bjurholm, E4:an och växande ponny
I onsdags packade jag in ponnyn i hästtransporten och begav mig till BJurholm, där möttes jag av Fredrik Ottosson och Jonas. Jag fick en kort privatlektion i tömkörning och sen kollade jag på när J körde fina nordsvensken Cindra i skogen. Det blev en lång dag för hästen som inte ville kliva in i transporten på vägen hem, men till slut gick det. Han var nog väldigt trött i huvudet!
 
I fredags vid strax efter tio ringde Rebecka - hästarna var lösa!
Jag fick tag i Johan som hade bilen på skolan och hämtade Rebecka på SLU, vi begav oss till stallet och precis när vi kommer fram så sticker hästarna ut på E4:an. FY FAN I HELVETE så rädd jag var under den stund de befann sig på vägen! De sprang ca 2 km norrut på vägen, tvärvände sen och klämde sig mellan alla bilarna tillbaka till infarten mot stallet och till sist lyckades vi få in dem i hagen igen. 
 
Förmodligen hade Lillpapp trängt Adidaz i hörnet vid grinden, och Adidaz flydde genom trådar och allt när han inte kunde fly. Adidaz hade sprungit mot ridplanen istället för E4:an, så det var Brille, Lillpapp, Fonell och Sica som befann sig i livsfara på vägen. Alla klarade sig dock fint, om än lite svettiga efter springturen på vägen.
 
Det får aldrig aldrig hända igen!
 
Nu har vi splittat flocken eftersom Adidaz och Lillpapp inte drar jämnt, Fonell och Lillpapp går bakom stallet och de andra i den andra hagen.
 
Ponnyn verkar ha kommit in i en tillväxtperiod, för återigen börjar rumpan vara högre än framdelen. Vilket förstås ser lite lustigt ut!
 
Igår longerade vi, det gick riktigt bra, men han var lite trött så nu får han vila någon dag innan nästa tömkörning.
 
Fonell försöker öppna skåpet med de färdiga foderhinkarna
 

2014-01-19
16:08:47

Utvecklingen går framåt
Plötsligt händer det!
Jag fick hjälp av Rebecka i början av veckan, och tänk så lätt det går bara man gör rätt! (Och tur att ponnyer har en förlåtande mentalitet)
 
Jag red Lillpapp och Rebecka tömkörde Fonell, det gick faktiskt över förväntan! Med Lillpapp som draghjälp fattade han snabbt konceptet, även om han i början tyckte att det var läskigt med någon bakom ryggen och ingen ledare!
Men det gav sig och sen dess känns det som att det bara varit guld och gröna skogar.
Jag har tömkört honom "själv" med R som hjälp och igår kändes allt jättebra, så länge jag gör rätt så lyssnar han riktigt bra. Igår var han också otroligt lugn och fokuserad under hela tömkörningsturen. 
 
Det ger en otrolig energi det här med hästar!
 
På onsdag ska jag åka ner till Backfors gård och få lite assistans med körningen, det ska bli riktigt spännande. Jag är rätt nervös också! Haha!
 
Flocken i hagen
 
Snöig Fonell
 
Så här trött blir man efter en framgångsrik tömkörningstur

2014-01-12
18:21:23

Tiden går undan
Av alla möjliga anledningar har inte bloggen uppdaterats på läääänge, och tyvärr så har det inte hänt så mycket under denna tid.
 
Fonells utbildning står och stampar lite, jag behöver hjälp med att gå vidare till nya moment. Han tömkörs, men det är svårt att komma framåt för jag är rädd att göra något fel. Funderar på att kontakta någon som är mer bevandrad i inkörningsbranschen. Vi får se vad som händer!
 
Här kommer lite bilder från tiden som varit sen sist:
 
Lilla flocken i hagen
 
Lillpapp
 
Sötaste djuret på jorden (jag är kanske partisk?)
 
"Ehurm, matte! Ta bort det här joxet från mina ben, tack!"
 
Den evigt gäspande ponnyhästen
 
Fonell fick regnskållor över nästan hela ryggen, och därmed också några bad för att bli kvitt otyget
 
Fonell sköter sina hovar genom att tvätta dem i vattenkaret. God hovhygien är av största vikt!
 
Fonell och Sica i hagen
 
Besökande Mattis och Tobbe hälsar på Lillpapp
 
Husse och Fonell efter en tömkörningstur
 
Välisolerade ponnypälsen håller snön ute!
 
 
För ett par dagar sedan anlände det två nya hästar till stallet, stora halvblodet Briljant (Brille) och lilla gotlandsrusset Adidaz (ynka 123 cm över marken). Fonell är typ lika hög, han kanske tänker bli en jätterussling? Jag ska ta några bilder och presentera nykomlingarna någon dag. Snart. Kanske?