Jag och min bagge

2013-08-25
18:20:18

Vildruss på rymmen, bad och rymdhästen!
Mitt kära russ, som är för smart för sitt eget bästa, har kommit på att han kan hoppa över den understa tråden och smita under den översta, så igår var han på rymmen flera gånger. Det slutade med att jag drog en ny tråd runt hagen och att vi knutit några elband på grimman, plus att han fick en stöt igår då vi helt sonika knuffade in honom i tråden, och idag har han hållit sig i hagen. 
Jag gillar INTE att de börjar smita. Så fruktansvärt störande, hoppas att han håller sig inne nu!
 
Vad gjorde vi annars igår då?
Jo, första fick han lite ET av Hjördis. Han tyckte det var sjukt skönt och Hjördis tyckte nog det var trevligt att klämma och känna på vad hon kallade en oförstörd varelse med små minimuskler. :P
Sen gick vi ner och badade i Näkten. Ponnyn stegade rakt ut i sjön och verkade tycka att det var riktigt härligt. Matten blev blöt! 
 
Ponny i vattnet
 
Marie (med en aggressiv min) och Sockret i starndkanten
 
Baggen och jag i det blöta
 
Badmys!
 
Blött var det
 
Glad men blöt matte
 
Fonell riggad för utsläpp i hagen
 
 
 

2013-08-22
17:39:14

Betesmys
Tryggare kan ingen vara än Dödres egen hästaskara
 
Fonell, Othello, Sockret och Turbo 

Sockersöta Fonell och farbror Othello tar en siesta 

Huh, matte?! Jag är nyvaken!
 
Trötta pållar
 
Turbo och Sockret betade och höll vakt alldeles intill de sovande tu
 

 

2013-08-20
22:57:01

Solvarma hästar
Finns det något som luktar så gott som en solvarm häst?
De fyra pållarna i Dödre njöt av solen och värmen i sin eftermiddagssiesta när jag nådde stallet. Jag hjälpte Marie att kolla stängslet i den andra hagen, dit hästarna ska gå om ett par dagar och sen tog jag in Fonell för lite pyssel och för att lägga på tömkörningsgjorden och gå en promenad. Allt gick bra!
 
Min fina lilla ponny, vad jag är glad att ha dig!
 
Ponny i solen
 
Othello har ömma känslor för den lilla ponnyn och ser efter honom i hagen
 
Fonell knaprar hemodlad morot
 
Betesidyllen
 
 
 

2013-08-19
23:20:37

I Dödre
Fonell verkar trivas i Dödre! Som så många andra i min familj. (För er som inte vet så jagar tre av familjens medlemmar i Dödre, plus alla hundarna) 
Han knallade runt bland alla storhästarna och såg mycket nöjd ut. Imorrn ska jag lägga på honom tömkörningsjorden och ta en promenad med den på. Det går säkert bra! 
 
Han börjar också bli sig själv igen efter veckans turbulens!
 
Turbo och Fonell
 
Lillhästen
 
Från hagen tog vi med oss Turbo och Othello för ett litet ridäventyr. Othello var så trött så trött!
Men en fotosession ställde han upp på! Att fotografera hästar i skogen är utmärkt träning för hästar som inte vill stå stilla! Förresten, HÄRkan man läsa mer om Marie och alla hästarna.
 
Marie och Turbo
 
Fullt normal pose
 
Marie försvinner in i den mörka skogen
 
 

2013-08-17
22:57:00

Turbulent vecka och premiering
Jag var i Visby en vecka, och när jag kom hem hörde jag ifrån Anki på måndagkväll - hästen var på rymmen! Tydligen jagade han undan de andra två som han gått med så att inte Anki fick fånga dem. Hon fick inte fånga Fonell heller... What? Vad hade tagit åt honom. Till sist fick hon fatt i de andra två, men Fonell blev kvar runt sommarhagen och var lös i ett helt dygn innan jag hade möjlighet att åka dit på tisdagen och fånga in honom. 
Anki ville att jag skulle ta hem honom, hon ska börja stalla in dem vid sämre väder nu och hade inte plats för Fonell då. 
 
Jag fick virtuell panik och ringde Marie - min räddande ängel! Fonell var så välkommen så.Skönt!
Samtidigt har jag också fått tag i stallplats i Umeå och flyttar dit i mitten av september. Det känns också riktigt skönt!
 
Men - tillbaka till trubblet med hageskapaderna. Ponnyn var sig inte riktigt lik efter det där rymningsäventyret. Svårfångad i hagen, reagerar på ljud och rörelser som han inte brytt sig i förut. Mycket underligt! Det känns som att något hänt i hagen (fick höra att det setts varg 2 km därifrån så kanske de haft besök av gråben?) och så kanske det är lite hormoner i rullning i den lilla ponnykroppen?
Han håller på sätter lite vinterpäls också och är visst håröm!
 
Idag var det iaf dags för premiering. Igårkväll var jag i stallet och tog ut honom med träns för att se om det överhuvudtaget gick efter att han blivit så underlig under veckan. Så fort tränset var på så var det samma gamla ponny som jag känner, oron försvann!
 
Men lite nervös var jag allt när jag klev upp vid 04.15 imorse och begav mig till stallet igen. Packade alla hans prylar i bilen eftersom vi efter premieringen skulle åka till Marie i Dödre. Sen skulle jag hämta ponnyn och han kom i alla fall när jag ropade och lät sig fångas in, sen gjorde jag i ordning honom för resan till Wången. Han klev på transporten efter bara en liten fundering på uppgångsbryggan. 
 
Väl framme, och efter kontroll av pass och sånt i sekretariatet så lastade vi ur. Fonell hälsade högljutt och glatt på allt och alla. Han blev lite hingstig på baksidan ridhuset där ID-kontrollen skedde, men inne i ridhuset var han lugn och stabil.Kanske lite väl lugn - fick nedslag på traven som var "kort och oenergisk för dagen". Haha, skulle ha börnat på lite mer! Fick 37 poäng (7-8-7-8-7) och var mycket nöjd med ponnyn. Fick beröm för att han var väl förberedd också.
Nu när jag kom hem fick jag veta att jag också fått pris för Bästa visade russ också. Så himla glad jag blev! Men så har jag en ganska fin och trevlig ponny att jobba med också (woop, lite egoboost här då). :)
 
Förhoppningsvis kommer det ut lite bilder från dagen här - www.jennystaaf.com
 
Bjuder på lite andra bilder från andra stunder i stallet.
 
Ponnyhästen
 
Fonell är en kille med stil
 
En särdeles elegant bild från idag. Fonell lastad i Ponnyexpressen och redo för avresa!
 
Ja, vi begav oss till Dödre i alla fall. Släppte in honom hos storhästarna och han verkade finna sig till ro rätt snabbt. Är det något han kan så är det flockbeteende i alla fall! 
Ska ta lite foton på måndag eller tisdag när jag nu äntligen för lite semester!
 
Trevliga människor har jag träffat idag också. En riktigt rolig och lärorik dag - för både mig och ponnyn!

2013-08-01
19:06:00

Hästmys
I tisdagskväll kom min klasskamrat Anna på besök, och igår bar det iväg på besök i hästhagen. Mamma följde också med.
 
Anna och Fonell i samspråk
 
Mamman var intressant!
 
Min älskade ponny
 
Mysmys 
 
Notera den snygga lerinpackningen Fonell anlagt dagen till ära! På lördag ska jag dit igen och träna lite inför visningen, sen reser jag till Visby och medeltidsveckan på söndag. Jag ska såklart till Lojsta och titta på russ också!