Jag och min bagge

2015-03-10
13:00:07

Nya hagkompisar
Igår var det dags för projekt hagbyte i Stall Villanäs. Efter att ha vägt för- och nackdelar åt alla möjliga håll och kanter togs beslutet att släppa ihop Fonell med de tre stora hästarna - Mill, Nemo och Pontiac. 
 
Ihopsläppet gick bra, nu hoppas vi att Fonell inte smäller i sig för mycket mat (de har bal i hagen) och att alla trivs väl tillsammans. Fungerar det inte så får vi splitta flocken igen... 
Jag håller dock alla tummar för att det går bra. Imorse när jag kom dit stod Mill och Fonell och busade med varandra i af, det var kul att se! En lycklig ponny ger en lycklig matte!
 
Fonell bestiger den lokala stenen!
 
Ponny i höbal
 
Rastvila i camp Villanäs
 
Nemo i balen och de andra tre i bakgrunden
 
 

2015-03-03
12:54:54

Barbackaritt och en körtur
I söndags fick Fonellen busa lite lös på ridplanen och sen satte jag upp pch skrittade två varv runt ridplanen. Tidigare har Fonell "glömt" hur man går framåt när det är ngåon på ryggen, men i söndagskväll gjorde han det mesta helt rätt. Jag var mycket nöjd!
Hans inridning kommer bli lite så här, jag får ta det osm det kommer. En uppsittningen här, en skrittur där och så plötsligt är han inriden. Han är ju bara tre år, så det är ju verkligen ingen brådska!
 
Fonellsson från ovan!
 
Arbetsvilja finns det i alla fall så det räcker och blir över i denne kille. Imorse tog jag en körtur längs Bergsbodavägen. En lyhörd, taggad och underbar ponny fick en svettig träningsrunda! Det krävs inte så mycket för att bli svettig när man anlagt vinterpäls för arktiskt klimat och denna "vinter" envisas med att bestå av plusgrader och regn. Ponnyn var i alla fall nöjd och glad efteråt, och det var jag med!
 
Det blir gott om rumpbilder när man är ute själv!