Jag och min bagge

2014-09-04
21:26:51

Vad vore världen...
Vad vore världen utan hjälp från Rebecka?
När jag inte förstår hur jag ska få Fonell att putta in sina bogar, när jag är för mesig och inte trycker fram honom så att det faktiskt går att styra och få honom dit jag vill. Vad vore ponnydjuret utan hennes enorma stöd, hennes kvicka skällande (på ett positivt sätt) och aldrig sinande drivkraft?
Jag är oerhört tacksam!
 
Fonell och Rebecka 
 

2014-09-03
16:01:00

Sent omsider
Efter ett långt uppehåll är jag nu här igen och tänkte uppdatera med allt som hänt sedan sist. Vilket är en hel del, men jag ska prova hålla någon slags ordning här. Det blir inte allt som kommer med här, men en del ialla fall.
 
Sist vi hördes var Fonell precis påbörjad med tömkörning mm, jag åkte iväg på tömkörningskurs i Bjurholm för att få lite goda råd och ny kunskap. Det var en rolig helg fullproppad med nya insikter, bekantskaper och skoj.
Fonell klev in i transporten med hjälp av klickerträning när vi skulle åka, väl framme fick han en box där han kändes sig ganska tillfreds, men boxen saknade galler så man fick passa honom så han inte klättrade ut!
Det var en orolig matte som åke hem till ML för en natts god sömn innan dag 2, men hästen håll sig i boxen hela natten. Jag stoppar in lite bilder från den helgen.
 
Ponnyn proväter maten ur nätet under dag 1
 
Lustiga boxgrannar i Backfors
 
Lärorikt att köra varandra i par!
 
Tidig söndagmorgon
 
ML och hennes Plura i en tömkörning
 
Efter det tog den seriösa (?) inkörningen vid. Det tömkördes, och tömkördes, löshoppades och släpades lastpallar. Vi kallar inkörningsmetoden för HIllbilly-metoden. Till slut satte vi honom i vagn och idagsläget så körs han nån gång i veckan med loksele och en ganska tung inkörningsvagn som bjuder på skrammel, hopp och studs. Ponny lär väl rimligtvis aldrig nånsin bli bakskygg med den här behandlingen!
 
Russpromenad tillsammans med Caro och Adidaz
 
Fonell tar ett skutt över ett dike
Hillbillymetoden in action
 
Ponnybus innan löshoppning (som inte fastnade på bild)
 
Busiga russ
 
Även gudbarnet måste trimmas och tränas i tid
 
Tredje gången i vagn och första gången utan ledare (hade punka på min vagn, därav den intressanta kombinationen av loksele och travsulky)
 
Matte glömde styra så vi körde rakt in i staketet (ja, jag får skämmas)

Så, som sagt, vi kör regelbundet nu och samtidigt försöker vi stärka upp hans vänster sida, som är mkt svagare än den högra. Det blir en del tömkörning med mycket volter, åttor och bågar men även lite longering. Han har blivit longerad med sadel en gång, men mestadels longerar vi utan.
Vi har haft en incident då vi varit ute och kört, första gången vi skulle galoppera utomhus längs vägen så glömde ponnyn helt bort att lyssna på mina tömtag och glömde också bort att han hade vagn efter sig och galopperade rakt ner i diket. Halvvägs ner kom han på att det nog var en dålig idé och lyckades ta sig upp på vägen igen. Då tackade jag gudarna för att jag har skaffat en lite tyngre vagn som går stadigt efter hästen. Varken hästen eller jag skadade oss så det var ju bra!
 
Ponnyn körs med travsele och sulky
 
Fonellrumpan och därborta syns Caro och Axim
 
Min sambo och Fonell i symbios

I söndags var det så dags för premiering på HIppologum. Givetvis tog jag tillfället i akt att visa min häst och miljöträna på samma gång. Jag bad dem också att mäta honom i ID-kontrollen, han mäter i dagsläget 126 cm över manken. Blir det en jätteponny måntro?
 
Sjukt peppad ponny på premieringdagens morgon...
 
Något mer peppad!
99877=40 poäng och klass 1 blev resultatet från visningen (Foto: Anna Ericsson)
 
Nu ska livet rulla på framåt, vi ska förmodligen flytta ut till Anumark och därmed kommer vi närmare stallet. Det blir bra, men det är tråkigt att Rebecka, som har stallet, kommer flytta. Hon har varit ovärderlig denna vinter då hon hjälpt mig med allt från inkörning till visningsträning.
 
Nu hoppas jag kunna uppdatera lite mer frekvent, men ibland tar skolan väldigt mycket tid, och då hinner man helt enkelt inte.
 
 
Vi hörs!