Jag och min bagge

2013-07-26
20:35:18

Finsällskap
I onsdags hade jag ledig från mitt nya jobb på Jamtli och då bar det av till stallet. Maja, Tobbe och mitt gudbarn Mattis var på besök och följde med för att träffa hästen. Här kommer en bildbomb från den trevliga stunden!
 
Majsan och Fonell fann varandra snabbt
 
Gudbarnet med Maja och ponny i bakgrunden
 
Maja och finponny
 
Yiihaaa!
 
Min favorit
 
Tränar att trava
 

Snällhästen
 
 
 
 
 
 
 

2013-07-19
20:36:24

Storm på torpet
Pappa följde med till stallet idag, det blåste ungefär orkanvindar.
Vi hämtade upp hästarna från hagen, pappa tog Fonell och jag Max. Det är bra att Fonell får träna att umgås med män, eftersom han varit lite skeptisk till att bli hanterad av karlar tidigare. Han gick snällt med upp till stallet. I stallet blev det mat och ompyssling, sen tränsade vi och skulle ut och träna lite igen. Idag var han väldigt följsam, i alla fall med mig. Han var dock lite uppjagad av vinden men det var mest skoj.
 
Jag bjuder på några bilder och en film där pappa springer med honom.
 
 
Fonell och jag i en pose
 
Älskade ponnyhäst
 
Pappa med ett halv huvud och favoritponnyn
 
 

2013-07-16
16:46:13

Träning
Eftersom det närmar sig premiering, och jag aldrig varit på något sånt, så ligger både jag och hästen i hårdträning (nåja, det var väl en överdrift kanske) inför Wången. Skritt, trav, halt, vändning och uppställning stod därför på listan igår under mitt besök i stallet.
 
Men det hela började med ett ösregn på väg till stallet, som tur var slutade det precis innan jag nådde fram till Lockåsen. Jag skulle hämta de båda hästarna från hagen, men eftersom Anci inte var hemma fick jag ta båda själv. Max smiter (förmodligen) ur hagen om han blir lämnad själv där...
Fonell kom som vanligt fram direkt när jag ropade, och lät sig iklädas grimman. Men Max, han ville då rakt inte ta på sig någon grimma utan studsade bara runt och försökte tugga på Fonell istället. Vilket ledde till att Fonell stressade upp sig lite, och det var ett fasligt sjå. Överhuvudtaget verkade både djuren lite sprättiga igår. Kanske blåsten och det våldsamma regnet precis innan jagade upp dem lite också? 
 
Till sist fick jag i alla fall tag i Max också och skulle gå upp till stallet. Då vägrade båda två gå ut genom grinden. Jahaaa... Knäpphästar! Det var bara att vänta ut dem, skam den som ger sig! Efter ett tag så följde de i alla fall med, men väl uppe vid stallet försöker båda två att slita sig och springa till de andra hästarna, men se den gubben gick inte - den där lilla tjejen i andra änden av grimskaftet blir man inte av med så lätt. 
 
I stallet borstade jag Fonell och kratsade hovarna. Vid tränsningen försökte han smita undan och gå iväg då jag tog av grimman. Inte coolt, jag fångade in honom och gjorde om och gjorde rätt tills han gav med sig.
 
Sen tog vi en promenad ute på den slagna lägdan. Han var lite stirrig och tittig, men efter ett tag coolade han ner sig och började lyssna riktigt fint. I traven vill han dock springa på två spår, och vid halterna vrider han gärna ut bakdelen åt höger. 
 
Finellen
 
Min lilla ponny växer och blir stor
 
Att ta kort på honom är inte enkelt, eftersom han gärna följer en vart man än vänder sig, vilket egentligen är positivt. Men nästa vecka ska jag dock försöka ta en "utvecklingsbild" för att se vad som hänt sen förra månaden. Det är intressant att se hur han växer från månad till månad.
 
Nåväl, efter den korta träningen ute så var jag lite orolig hur det skulle gå att ta ner de båda hingstarna till hagen igen. Ringde Anci och kollade om hon kanske skulle komma hem snart, men inte det. Funderade på att släppa dem i vinterhagen tills Anci kom hem, men där var de tingen ström, så det gick bort. Anci tyckte jag skulle lämna dem inne men eftersom Fonell klättrar boxväggar kändes det för osäkert. Till slut bestämde jag mig för att ta ner dem själv till hagen i alla fall, satte grimskaft med kedja på Fonell och hoppades på det bästa.
Självklart gick de som två ljus ner till hagen bara för att jag oroat mig!
 
 

2013-07-11
15:11:00

Promenad med träns
Igår tog jag och Fonell hans första promenad med träns på. Vi behöver båda två öva tills vi ska till Wången i augusti! Han är ju lite skeptisk till att röra sig när han har bett i munnen, men efter ett tag så gick han fram som vanligt. 
 
Några bilder från promenaden blev det inte, men i från hagen! Och på de andra sötnosarna i Lockåsen.
 
Tokfransen
 
Mysponnyn
 
Janina och Zensy, den senare är mamma till Max som går med Fonell
 
Finaste Q
 
Taizon, pappa till Max
 
Deniz
 
Rakel
 
 

2013-07-08
15:48:44

Blötdjur
Igår var det strålande sol i Gilhov, men i Lockåsen vräkte regnet ner när jag nådde dit.

Två blöta ponnysar kom direkt när jag ropade i hagen!